Gör din egen sockerskrubbNu när vi slutat med vanligt socker här hemma (wohoo äntligen!) så har vi massa socker som vi måste göra oss av med här hemma. Min snilleblixt denna gången blev förståss en sockerskrubb! 

Älskar enkla recept! Så här gjorde jag:

Blanda ihop:

  • en halv dl socker
  • en matsked mjölk
  • en matsked olja (jag tog olivolja)
Tyckte den funderade helt ok. Har inte direkt så mycket erfarenhet av skrubber generellt men tyckte allt att den döda huden lossnade rätt bra. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är det för socker du använder om inte vanligt socker?

2012-06-14 @ 16:21:46
Postat av: Shaimah

Anonym: Menar du till sockerskrubben? Jag har vanligt strösocker i den. Jag kanske var lite otydlig, men jag menade att jag slutat ÄTA vanligt strösocker, så jag måste göra något annat med det jag fortfarande har kvar i skafferiet. *ler*

2012-06-14 @ 17:08:57
URL: http://gronahemmet.blogg.se
Postat av: kiwiberries

riktigt imponerad är jag av dig! jag kommer nog ha väldigt svårt att sluta med vanligt socker, men vill absolut testa den här skrubben!

2012-06-16 @ 22:48:55
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Postat av: Anonym

Sorry för mera frågor, men undrar vad ni har ersätt med socker? jag försöker sluta med socker helt och hållet, men det händer att jag går tillbaks till det.
När ni ska baka osv använder ni socker då? om inte vad ersätter ni med det?

Svar: Absolut ingen fara jag svara gärna! Just nu försöker jag undvika allt sött, alltså även frukt och sådant, men jag fuskar såklart ibland och använder då honung om jag vill söta något. Det går ju jättebra att baka även med honung och blir dessutom supergott! Man måste bara söka sig till lite annorlunda recept. Jag brukar göra raw food bakelser, det blir alltid jättegott!
Syster Grön

2012-09-20 @ 01:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0