Viktigt, läs! För alla som har barn eller ska få barn.

http://www.sll.se/Handlingar/Landstingsfullm%C3%A4ktige/2011/2011-01-18/i11-002.pdf
 
Dokumentet handlar om D-dropparna som alla föräldrar får gratis från BVC att ge till sina barn.
 
Dessa innehåller tillsatsämnen, bl.a. E320, Butylhydroxianisol (BHA) som enligt forskning kan vara negativt för användaren. Te.x. så kan det vara allergiframkallande och misstänks också vara cancerframkallande, samt orskaka skador på immunförsvaret, endorkina störningar och hyperaktivitet. Ämnet är förbjudet i Japan men Europakommissionens förordning den 25 maj 2010 har gett ämnet tidsfrist till och med den 31 december 2015.
 

Tvätta håret med ägg och honungJag har nog aldrig kunnat föreställa mig att man kan tvätta håret med ägg men sedan jag slutade med vanligt kemikalie schampo så har jag faktiskt varit lite sugen på att prova - men inte riktigt vågat. Tills idag! Vanligtvis tvättar jag håret med en mandeltvål från www.levandehud.se men idag tog jag 2 ägg för mitt ganska långa hår (hade nog egentligen räckt med ett) och vispade ihop med en tesked honung.
Jag avslutade duschen som vanligt med mitt Eliah Sahil schampo som jag älskar! Håret luktar helt underbart av den och blir mukt och lent.

Just nu är håret fortfarande vått men redan har jag höga förhoppningar om resultatet! Håret känns riktigt rent och "volymigt". Hoppas det håller i sig! Med metoden som jag kört hittills blir håret fett redan efter 2 dagar tyvärr så det jag egentligen är mest intresserad av att se är hur långe håret håller sig ofettigt. Så stay tuned!

Gör din egen sockerskrubbNu när vi slutat med vanligt socker här hemma (wohoo äntligen!) så har vi massa socker som vi måste göra oss av med här hemma. Min snilleblixt denna gången blev förståss en sockerskrubb! 

Älskar enkla recept! Så här gjorde jag:

Blanda ihop:

  • en halv dl socker
  • en matsked mjölk
  • en matsked olja (jag tog olivolja)
Tyckte den funderade helt ok. Har inte direkt så mycket erfarenhet av skrubber generellt men tyckte allt att den döda huden lossnade rätt bra. 

Gör din egen vaniljyogurt


Jag vet inte om man kan kalla detta att man "gör sin egen" men anywho.. Jag försöker kontrollera mitt sockerintag genom att söta min yogurt (och mycket annat) själv. Så man har liiiite koll i alla fall. Köper man redan sötad yogurt så har man ju oftast inte koll på hur mycket det faktiskt innehåller.

Min nya frukostfavorit är turkisk yogurt sötad med lite agavesirap (går även finemang med honung), smaksatt med lite vaniljpulver och frukt och frön i! Mums fillibaba!

Naturskyddsföreningens nya informationfilm om kemikalier


Kort, koncist och enkelt att förstå. Naturskyddsföreningen uppmanar oss att bli mer medvetna konsumenter.

RSS 2.0