Gröna tips - Konsumtion

Jag tänkte starta en liten serie med gröna enkla tips som alla klarar av att göra (åtminstone då och då) i sin vardag för att spara på miljön. Jag ska uppdatera dessa tips så ofta jag får inspiration till ett. Först lite lättförstådd information:

Och sedan till mitt första tips:

Köp begagnat, undvik slit-och-släng-produkter, överkonsumera inte

Behöver du en ny vårjacka? Eller kanske nya fräsha gardiner till köket?  Satsa på att köpa begagnat! Det sparar på både miljö OCH din plånbok. Vi lever tyvärr idag i en slit och släng-kultur som resulterar i helt enorma onödiga utsläpp för att producera allt vi vill ha. Saker köps och slängs mer än någonsin tidigare.

Man kan hitta massa spännande och vackra saker som är begagnade på nätet. Själv har jag blivit en hängiven budgivare på tradera.com , och i samband med att min son kom till världen fyndade jag och min make en jättefin, fräsh, lyxig och dessutom billig bugaboo barnvagn på blocket.se. Man kan även sälja eller ge bort saker man inte använder. Inte bara sparar man på jordens resurser utan att köpa och sälja begagnade saker är dessutom kul!

Men om du ändå vill köpa nytt så undvik slit-och-släng-produkter. Satsa istället på något som håller och som du kan ha nytta av länge. Det kan vara värt de extra pengarana som du kanske måste lägga ut.

Och sist men absolut inte minst: överkonsumera inte! Fundera en eller två gånger om du verkligen behöver den där saken du är så lockad av.. Vi handlar tyvärr alldeles för mycket nu för tiden - myself included.

Jag lovar att när man slutar överkonsumera så blir man mycket lyckligare och uppskattar det man faktiskt har så mycket mer! <3 <3 <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0