Blåbärs cheesecake
Jag har provat några olika recept på cheesecake och detta har blivit den klara favoriten! Och det var faktiskt även den "nyttigaste" av dem alla - om man nu får lov att kalla dess godbitar nyttiga... ^^
Ingredienser
Botten:
200 gram digestivekex
75 gram smör
0,5 dl socker
Fyllning:
200 gram blåbär
4 dl creme fraiche
3,5 dl kvarg (kesella)
2 dl socker 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
Gör så här:
Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixer. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.
Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten.
Njut!
Kommentarer
Postat av: Plumeria
Hjälp va gott det ser ut!
Trackback