Sötpotatissoppa med chili

Jag gjorde en - not so very LCHF men åh så god - sötpotatissoppa häromdagen. Jag brukar alltid tänka att jag ska lägga upp recept på allt jag lagar och är nöjd med här i bloggen men tyvärr blir det inte särskillt ofta.. Anledningen kan vi i bloggen kalla för "2 små busfrön" som förgyller min vardag och tar upp min tid. Ser ni den lilla suddiga handen till höger om skålen? Man förundras ständigt över hur snabba och långa dom små armarna är. Denna gången lyckades jag dock ta en bild på mitt mästerverk innan busfrö nr 2 bestämde sig för att mammas lunch passade bättre på hans arm.
 
Och på bordet.
 
Och golvet.
 
 
Här kommer i alla fall receptet! Ska defenitivt ge denna soppa en till chans att överleva busfröna någon gång snart!
 

4 portioner

 

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chilifrukt, finhackad
1/4 tsk paprikapulver
1 msk olivolja
750 g sötpotatis, skalad och i mindre bitar
1 liter grönsaksbuljong

 

Fräs lök, vitlök, chili och paprika i olivolja i en kastrull i ett par minuter utan att de får färg. Vänd ner potatisbitarna och låt fräsa i ytterligare någon minut.

 

Häll i buljongen, koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 5-10 minuter. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt lite vatten om den känns för tjock. Mixa inte för länge för då kan soppan bli klistrig. Häll tillbaka i en kastrull och värm. Smaksätt med salt och peppar.


Ännu mera hårprat ^^

Jag har märkt att jag älskar verkligen att skriva om mina hårexperiment här i bloggen. Hehe. Så jag måste ju fortsätta att uppdatera om detta mycket viktiga ämne. ^^
 
Jag tvättar fortfarande med ägg ibland och tycker det är super men jag har dessutom upptäckt ännu ett "schampo" - ghassoullera! Gör håret rent och alldeles underbart silkesmjukt! Defentivt högst upp på listan just nu. Love it <3
 
 
Jag har också upptäckt och faktiskt vågat prova henna. Väldigt olikt mig att vågra prova något så drastiskt men nu älskar jag det! Håret blir underbart vackert och det är dessutom mycket hälsosamt för håret. Bilden nedan är lånad från internet så ni kan se hur finfint det kan bli - utan kemikalier!
 
Jag köper både leran och hennan från www.hennahåret.nu
 
 
 

LCHF dag 1

Jag bestämde mig ganska hastigt igår för att prova på lchf - med start idag. Har funderat på det ett tag dock men nu ska jag verkligen göra det!  إن شاء الل Inte så mycket för viktens skull utan för att jag ska må bättre och bli piggare och den allra största anledningen: bli av med min kolhydrathysteri! Mitt choklad och bröd beroende har verkligen  börjat likna ren koma. Sockerstoppet la jag av med efter ett tag - konstigt nog eftersom jag mådde sååå bra av det.
 
Anywho... Idag åt jag följande:
 
Frukost:
2 kokta ägg
ost och färkost
vatten
en kopp kaffe med grädde
 
Middag:
Tacos fast utan brödet till
vatten
 
Till kvällsmat tänkte jag äta turkisk yogurt med lite grädde i och kanske hallon om jag orkar gå iväg till affären. 
 
Detta kanske bara är inbillning men jag tycker redan att mitt socker och brödsug har minskat kraftigt. Och jag är inte det minsta hungrig!
 
I still can't believe att jag klarat första dagen haha. Säger väl ganska mycket om mitt tillstånd hehe.

RSS 2.0