To löddra or not to löddra...

...det är frågan.

Jag tog äntligen ett ganska stort steg och skrotade mitt gamla schampo som innehåller massa ingredienser som man ej vet vad det är och bl.a. Sodium Laureth Sulfate, ett ämne som finns i nästan alla kommersiella hygienprodukter såsom schampo, tandkräm, tvättmedel, fuktkräm, mascara osv. Ämnet används även som fettlösare till bilar och i fabrikslim. Sodium Laureth Sulfate framställs genom en blandning av svavelsyra, monododecylester och natriumsalt.

Anledningen att detta ämne används i så många kända och billiga varumärken är att det är billigt att producera samt att det har en löddrande effekt vilket är effektivt för att ta bort fetter. Dock tar SLS bort  de naturliga oljorna i hårbotten och torkar ut håret vilket leder till att håret börjar överproducera mer fett = fettigare hår = nej tack!

Den naturliga fuktbalansen i håret rubbas men den går att få tillbaka! Jag har nu äntligen tagit tag i saken och beställt ett 100% naturligt och ekologiskt pulverschampo från BodyBazar av märket Eliah Sahil. Schampot är växtbaserat och helt naturligt. Inget Sodium Laureth Sulfath här inte!
Pulverschampo??, kanske du tänker nu. Ja, i flytande schampon behövs konserveringsmedel för att bevara schampot. Det är känt att konserveringsmedel är skadligt för hud och hår. Detta kan lösas genom att använda ett pulverschampo.

Klicka på bilden för att beställa en du också!


Kommentarer
Postat av: KiwiBerries

wow, va kul att du beställt det! har funderat på precis samma ett tag! kanske tar steget snart då, lite positivt grupptryck typ =)jättekul att kunna hålla kontakt så här! hur mår barnen? och du? =)/Um Maymona

2012-02-07 @ 23:23:53
URL: http://kiwiberries.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0